Kids Kenpo Karate

American Kenpo is geen gevechtssport, maar wel een verdedigingssysteem. Wereldwijd staat dit systeem gekend als de “wetenschap van het straatvechten”. Het is dan ook gebaseerd op realistische straatsituaties en wordt gekenmerkt door snelle en doeltreffende handtechnieken, aangevuld met trap-, elleboog- en knietechnieken. Kenpo wordt daarnaast ook wel eens de “wetenschap der verdedigingssporten” genoemd, daar fysische wetten geïntegreerd worden om kracht en snelheid te creëren.

 

In het Kenpo is de manier van bewegen zeer dynamisch en staat zelfverdediging voorop, eerder dan het vanbuiten leren van bewegingen of sequenties. De lessen bieden daarnaast ook training in fysieke uithouding, focus en mentale weerbaarheid. Specifiek voor kinderen en jongeren wordt er gewerkt aan fysieke en mentale ontwikkeling. Hiermee wordt onder andere conditie en oog-hand/-voetcoördinatie bedoeld, maar ook weerbaarheid, concentratie en discipline.

 

De lessen worden op maat van elk individu gegeven en zijn daarom dus toegankelijk voor iedereen, of je nu reeds ervaring hebt in soortgelijke sporten of niet. Er kan op elk moment van het jaar ingestapt worden bij de groepslessen en zijn ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar. Indien groepslessen niet meteen iets voor jou zijn, bieden wij ook privélessen aan.

 

Trainingsuren (vanaf 6j)

Maandag en woensdag
  • Witte en gele gordels: 18u30-19u30
  • Vanaf oranje gordel: 19u-20u

 

 

Kids