8u30 Zaterdag 17 mei 2014. Daar stonden we dan met z'n tienen klaar voor de competitie. Onze elfde man, Tim Vanheerswynghels, kon er wegens ziekte helaas niet bij zijn. De overige tien waren Kamiel Hendrickx, Olivia Charels, James Janssens, Tom Hendrickx, Björn Van Nieuwenhuyse, Frédéric Van Hoecke, Gertjan Pauwels, Ikram Daali en Ian Bauwens.

In de voormiddag kwamen de stijloefeningen aan bod. Dit resulteerde reeds in 14 medailles voor Zen Kenpo System.

Ikram nam het op tegen een hele categorie jongens, maar slaagde erin om een mooie tweede plek te veroveren met haar traditionele vorm. Met haar creatieve vorm op muziek stond ze op het hoogste schavotje met een gemiddelde score van 8.5.

Björn heeft zijn traditionele vorm tweemaal gelopen om de jury ervan te overtuigen dat hij zijn tweede plaats dubbel en dik verdiende en met zijn creatieve vorm op muziek eindigde hij op de eerste plaats. Björn had ook nog een wapenvorm achter de hand, waarmee hij vlot eerste werd.

Tom nam zonder problemen de winst voor zich met zijn traditionele vorm en schopte het tot een tweede plaats met zijn Self Defense.

James werd derde met zijn traditionele vorm en won in zijn categorie met zijn wapenvorm. Met zijn creatieve vorm eindigde hij tweede, maar mits een blessure opgelopen tijdens het uitvoeren van deze vorm, eindigde de competitie hierna voor hem.

Kamiel en Olivia deden het beide goed zowel individueel als tezamen. Individueel haalde Kamiel met zijn traditionele vorm een mooie tweede plaats en Olivia werd met haar traditionele vorm eerste. Samen wonnen ze ook goud met hun team vorm.

Olivia werd ook derde met haar creatieve vorm op muziek.

Wouter heeft een goede traditionele vorm neergezet en Kamiel heeft nog een mooi staaltje Self Defense laten zien, maar in deze categorieën haalden ze jammerlijk geen podiumplaats.

 

Na een korte pauze stoomden we ons dan klaar voor het semi-contact vechten, wat resulteerde in nog eens 6 medailles voor ons ZKS-team:

Meisjes, wit-oranje: derde plaats voor Ikram

Jongens, paars groen: na een 'pauze' van 2,5 jaar en nog maar enkele maanden opnieuw te trainen, verloor Ian zijn gevecht nipt met maar 1 punt vershcil

Heren, wit-oranje: tweede plaats voor Gertjan en eerste plaats voor Frédéric

Heren, paars-groen: tweede plaats voor Tom. Björn en Woody werden vierde en vijfde

Dames, zwart: tweede plaats voor Olivia

Heren, zwart: eerste plaats voor Kamiel

Het was een fantastische beleving en ZKS is heel trots op alle deelnemers. Niet alleen hun prestaties waren noemenswaardig, maar ook zeker hun sportiviteit en team spirit!

Ook onze supporters hebben hieraan bijgedragen. Bedankt hiervoor!