Tim, Ikram en James mochten de spits afbijten met hun forms. Alledrie hebben ze hun uiterste best gedaan, maar helaas zat er geen podiumplaats in.

Na de pauze kwamen de vechters aan de beurt. Tim, Ikram en James namen ook aan deze discipline deel samen met Björn, Frédéric en Gertjan. Voor deze laatste twee was het hun allereerste wedstrijd.

Onze jongste, Tim, heeft zich goed verdedigd tegen zijn tegenstanders, maar heeft zijn wedstrijd niet kunnen winnen. Ikram, voor wie dit nog maar haar tweede wedstrijd was, heeft ook zeer goed standgehouden. Ze heeft drie keer moeten kampen, waarvan ze een gevecht met klasse gewonnen heeft.

Bij de volwassenen kwam Björn als eerste aan de beurt. Na een gewonnen eerste wedstrijd, moest hij in de finale de winst geven aan zijn tegenstander. Toch een mooie tweede plaats. Ook James won zijn eerste wedstrijd, maar moest in de finale zijn meerdere erkennen en eindigde ook op een mooie tweede plaats.

De twee debutanten kwamen als laatste aan de beurt. Gertjan verloor zijn eerste wedstrijd, maar heeft het voor zijn tegenstander zeker geen 'easy win' gemaakt. Ook zijn tweede gevecht verloor hij, waardoor hij de derde plaats net misliep. En na lang wachten was het dan eindelijk Frédéric zijn beurt. Net als Gertjan verloor hij nipt zijn eerste gevecht. Zijn tweede gevecht liep echter wat beter en resulteerde in winst voor Fré. In zijn derde gevecht hield hij ook goed stand, maar deze verloor hij.

De semi-contactwedstrijd was van hoog niveau en met onze vele slechts beginnende deelnemers zijn wij heel blij met de resultaten. We zijn trots op elk van hun. Ze hebben het fantastisch gedaan.