Vrijdagavond 15 november 2013 begon ons recentste kenpo-avontuur: Het Wereldkampioenschap Kenpo in Dublin, georganiseerd door de federatie LTKKA ( Larry Tatum Kenpo Karate Association).

België was in totaal aanwezig met zo'n 50 man, deelnemers en supporters. Van die 50 behoorde er 7 toe aan onze club, 4 deelnemers en 3 supporters. Onze deelnemers waren Kamiel Hendrickx, Bjorn Vannieuwenhuyse, Tom Hendrickx en Olivia Charels. Zij brachten samen 10 medailles mee naar huis.

Voor Olivia was vrijdag al een grote dag. Zij behoorde nl. samen met Gino Puzzo en Fabrice Denis tot de Belgische genomineerden voor de LTKKA Hall of Fame. Alle genomineerden van dit jaar en award-winnaars van vorige jaren werden vrijdag getrakteerd op een bezoek aan het presidentieel paleis in Ierland. De president kon niet aanwezig zijn, maar de groep heeft wel de generaal ontmoet die hen en rondleiding gaf doorheen het paleis.

Vrijdagavond was het dan tijd voor de seminaries met verschillende internationale instructeurs. Als afsluiter gaf 'Senior Grand Master' Larry Tatum een seminarie aan alle volwassen groepen. Het was een zeer leerrijke avond.

Zaterdag 16 november was het tijd voor de jongerenwedstrijd. Er waren geen -18-jarigen van onze club aanwezig, maar Kamiel en Olivia traden wel al in actie. Ze hebben heel de dag lang, samen met de andere zwarte gordels, de organisatie geholpen bij het jureren en het administratieve werk tijdens de wedstrijd. Zij waren de 'score keepers' van een van de 6 wedstrijdmatten.

Zondag was het dan eindelijk echt zover. Bjorn en Tom kwamen als eerste aan de beurt met vormen en vechten. Tom behaalde in beide categorieën een derde plaats. Vervolgens kwam Olivia aan de beurt en behaalde zowel in vormen als in vechten een eerste plaats. Kamiel kwam als laatste van ons vier aan de beurt in de grootste categorie van het toernooi. Hij nam deel aan vechten en behaalde daarin een vierde plaats.

Dan kwamen de 'special events'. Bjorn nam nog deel aan wapenvormen, waarvoor hij een gouden medaille ontving. Olivia kon haar op het laatste moment nog inschrijven voor creatieve, muzikale vormen en behaalde ook hierin een eerste plaats. En toen was het tijd voor de 'team fights'. Het team van Bjorn, Tom en de Waalse deelnemer Laurent werd tweede in hun categorie. Het team van Kamiel met de Waalse Mario en de Amerikaanse Justin werd derde in hun categorie en het vrouwen team, bestaande uit Olivia met de 2 Waalse dames Mimi en Coralie, kregen een gouden medaille.

Als kers op de taart was er zoals elke keer een 'diner dance' na afloop van de competitie. Opgekleed en tevreden namen alle deelnemers en supporters plaats aan mooi opgedekte tafels om samen hun overwinningen te vieren. Maar nog niet alle prijzen waren reeds verdeeld. Het was tijd voor de awards. Alle genomineerden werden naar voren geroepen voor hun prestaties in en/of bijdrage aan Martial Arts. Olivia werd afgeroepen als 'Martial Artist of the year'. Ook Gino en Fabrice van het Waalse team ontvingen awards.

Zo sloten de Belgen dan ook hun avond dansend en zingend af met meer dan 50 medailles voor België en 3 awards. Onze fantastische ZKS-groep was verantwoordelijk voor 10 van deze medailles en 1 award.

Uitgeput, maar zeer tevreden, keerden we maandag terug naar huis met weer een prachtige herinnering en een unieke ervaring erbij om nooit meer te vergeten.