Voel jij je soms onveilig in bepaalde situaties of ben je geïnteresseerd in zelfverdediging? Dan is Zen Kenpo System (ZKS) zeker iets voor jou!

 

Jong of oud, groot of klein, man of vrouw, ... iedereen is welkom in onze club!

 

ZKS is een American Kenposysteem waarbij je jezelf leert verdedigen op de voor jou meest effectieve manier. Hierbij maken wij gebruik van enkele basisbewegingen, technieken en principes. Deze worden stap voor stap aangeleerd.

 

Dit wil zeggen dat iedereen begint met een witte gordel. Om een volgende gordel te verkrijgen moet je telkens een aantal bepaalde bewegingen, technieken en principes onder de knie hebben. Deze worden naarmate je een hogere gordel krijgt steeds wat complexer en talrijker. Zo zorgen we ervoor dat iedereen de kans krijgt om op hun eigen tempo te evalueren in het kenpo.

 

Naast deze basisbewegingen, technieken, en principes staat centraal in ons programma:

  • Assertiviteit
  • Discipline
  • Volharding
  • Plezier

 

Jongeren: vanaf 7 jaar

Jong geleerd is oud gedaan! Hierom hebben we een aangepast programma waarbij de jongsten onder ons op hun niveau stap voor stap de kneepjes van het vak leren.
 
Hun trainingen vinden plaats op maandag en woensdag
  • voor de witte en gele gordels van 18u30 tot 19u30;
  • vanaf de oranje gordel van 19u tot 20u.
 
Deze worden gegeven door Sifu Kamiel, die bijgestaan wordt door Bram, Olivia en James.

 

 

Volwassenen: vanaf 16 jaar

 

Eens (jong-)volwassen kom je in onze oudste groep terecht. Hier krijg je het volwaardige American Kenpo-programma aangeleerd.

Als oudsten trainen we als laatsten en ook iets langer dan de kinderen en jeugd. Deze groep traint elke maandag en woensdag van 20u tot 21u30.

 

Wedstrijdstraining

 

ZKS is tevens een club die actief is op wedstrijdgebied. Disciplines waaraan deelgenomen kan worden zijn: vormen (open hand, wapens en muzikaal), zelfverdedigingstechnieken en vechten (semi, light en full contact).

 

We zijn echter geen club die enkel focust op dit wedstrijdgebeuren en als lid van ZKS is het dan ook geheel vrijblijvend om hieraan deel te nemen.

 

Wij hebben hiervoor specifieke wedstrijdtrainingen die losstaan van de weektrainingen, nl. elke dinsdag van 19u tot 20u en elke zaterdag van 18u tot 19u30.